Frequently asked questions

Ovdje možete pročitati najćešća postavljena pitanja na našoj stranici

Registracijom na servis dobivate lični profil, pregled favoriziranih nekretnina na jednoj mapi, mogućnost objave oglasa za iznajmljivanje nekretnine i traženje cimera/cimerki kao i mogućnost komunikacije sa drugim korisnicima servisa putem poruka.
Servis kirija.ba posjećuju osobe koje isključivo traže stambene i poslovne nekretnine za iznajmljivanje. Na kirija.ba nećete naći oglase o prodaji ili kupovini nekretnina, niti druge pokretne i nepokretne imovine. Samim time vaš oglas će biti jasno vidljiv i dostupan potencijalnim klijentima. Kao takav je jedinstven u BiH. Fizička lica mogu besplatno da objave oglas i izdaju nekretninu a sva komunikacija se odvija direktno između krajnjeg korisnika i vlasnika nekretnine.
Registracija na servis kirija.ba je besplatna i jednostavna za svakog korisnika, neovisno o tome da li se radi o fizičkoj ili o pravnoj osobi. Za registraciju je potrebno u gornjem desnom uglu odabrati opciju prijava i popuniti registracijsku formu. Pri tome je obavezno da unesete vaš tačan email, password za servis kirija.ba te da odaberete da li ste fizičko ili pravno lice.
Da biste objavili vaš prvi oglas, potrebno je da uradite validaciju vaše e-mail adrese. Nakon što završite registraciju, kirija.ba će vam poslati e-mail. Klikom na link unutar e-maila izvršit će se validacija vašeg korisničkog računa na kirija.ba. Prilikom objave oglase potrebno je da unesete naslov oglasa, izaberete grad, tip oglasa i da odredite da li ste vlasnik, zastupnik ili podstanar. Prije objave oglasa potrebno je da pročitate i prihvatite uslove korištenja i objave oglasa na servisu kirija.ba.
Prilikom objave oglasa trebate posebno obratiti pažnju na tačnost vaših podataka jer svaki klijent komunicira direktno sa vama. Ukoliko vaši lični podaci nisu tačni, može se dogoditi da potencijalni kupac ne uspije ostvariti kontakt sa vama, a samim time ostane uskraćen i za informacije o nekretnini koja ga zanima.
Za objavu oglasa nije neophodno objaviti fotografiju. Međutim poznato je da jedna fotografija govori više od hiljadu riječi. Objavom oglasa s fotografijom povećavate mogućnost iznajmljivanja vaše nekretnine. Što su slike bolje, veće i kvalitetnije, privlačite veći broj korisnika a samim time i potencijalnih podstanara/cimera. Prilikom objave oglasa pažljivo izaberite glavnu i prvu fotografiju jer će upravo ona predstavljati vašu ponudu kao najupečatljivija.
Ukoliko na našem servisu niste pronašli nekretninu koja odgovara vašim kriterijima po lokaciji, cijeni i kvadraturi, popunite formular Tražimo za Vas. Nakon što na servisu bude objavljen oglas koji odgovara vašim kriterijima dobit ćete obavjest putem e- maila. Također ukoliko dodatno izaberete opciju „prosljedi agencijama“, mi ćemo vaš upit prosljediti agencijama za nekretnine sa kojima sarađujemo.
Korisnici portala su prilikom objave oglasa dužni unijeti ispravne podatke. Ukoliko primjetite da to nije slučaj, molimo vas da kod oglasa kliknete na crveni trougao sa uskličnikom i prijavite oglas.
Pregledajte postojeće i objavite vaš oglas u rubrici cimeri/cimerke. Potrudite se da vaš oglas djeluje što interesantnije. Prilikom objave oglasa, unesite što više informacija o sebi i cimeru kakvog tražite. Predstavite se u najboljem svjetlu. Naravno bitno je biti iskren jer će vaši budući cimeri u svakom slučaju otkriti ukoliko niste. Ukoliko već imate stan za kojeg tražite cimera/cimerku napišite nekoliko riječi o njemu kao i o sobi u kojoj će boraviti vaš cimer/cimerka. U oglasu postavite nekoliko fotografija stana i sobe ali i vašu fotografiju.
Za sva druga pitanja vezanih za korištenje našeg servisa kontaktirajte nas na info@kirija.ba.

Imate drugo pitanje vezano za korištenje našeg servisa?

Kontaktirajte nas